Dr. Ilija Palaskarov

Dr. Ilija Palaskarov

Email: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Што е ендодонција?

Ендодонција е лекување на забите при што помагаме да ги решите вашите проблеми поврзани со пулпата (нервот) на забот т.е ја отстрануваме болката и го подобруваме вашето орално здравје. Во текот на ендодонтскиот третман безболно се одстранува нервот од забот со една или неколку посети во нашата ординација, а тоа зависи од сложеноста на лекувањето и од бројот на каналите во забот.

Што е пародонтоза?

Пародонтозата е една од најчестите болести на денешницата. Тоа е прогресивно пропаѓање на сите структури кои ги држат забите во коската, при што доаѓа до поместување на забите и на крај до нивно губење. На овој проблем денес се посветува се поголемо внимание. Првите симптоми на оваа болест се оток, црвенило и крварење од непцата, и доколку истите не се спречат болеста може брзо на напредува.

Што е пародонтоза?

Пародонтозата е една од најчестите болести на денешницата. Тоа е прогресивно пропаѓање на сите структури кои ги држат забите во коската, при што доаѓа до поместување на забите и на крај до нивно губење. На овој проблем денес се посветува се поголемо внимание. Првите симптоми на оваа болест се оток, црвенило и крварење од непцата, и доколку истите не се спречат болеста може брзо на напредува.

Што е ендодонција?

Ендодонција е лекување на забите при што помагаме да ги решите вашите проблеми поврзани со пулпата (нервот) на забот т.е ја отстрануваме болката и го подобруваме вашето орално здравје. Во текот на ендодонтскиот третман безболно се одстранува нервот од забот со една или неколку посети во нашата ординација, а тоа зависи од сложеноста на лекувањето и од бројот на каналите во забот.

Добредојдовте!

Денталната клиника ПЗУ д-р Илија Паласкаров е основана во хххх година кога започнува да работи со две стоматолошки столици.

Stomatoloska Ordinacija

Страница 1 од 6

Contact & Support

  • Address : 11-Oktomvri No 26 Gevgelija, MK, Macedonia
  • Email :ilepalas@hotmail.com
  • Phone  :38970600122
  • Phone  :38934218239