slideshow

Добредојдовте!

Денталната клиника ПЗУ д-р Илија Паласкаров е основана во хххх година кога започнува да работи со две стоматолошки
slideshow

ПЗУ Илија Паласкаров

Stomatoloska Ordinacija Aenean id turpis lectus. Duis eget consequat velit. Suspendisse cursus nulla vel eros

Hide Main content block

Работно Време

За итни консултации и интервенции

  • Моб  :38970600122
  • Тел  :38934218239

Работно Време

  • Пон - Пет.....09.00ч - 14.00ч   17.00ч - 20.00ч
  • Сабота....................................09.00ч - 16.00ч
  • Недела...................................итни

Грижа за деца

 

ФЗОМ

ЦЕНИ

Запознајте го нашиот тим специјалисти

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat
Senior Doctor
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi.
Senior Doctor
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi.
Senior Doctor
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi.
Senior Doctor
Nis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient metus laoreet dignissim.  Nunc arcu nibh, facilisis ac
Senior Doctor
Rance fanceus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus alique maken chika. Donec ac ante in erat dictum adipiscing.
Senior Doctor
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi.

Денталната клиника ПЗУ д-р Илија Паласкаров е основана во хххх година кога започнува да работи со две стоматолошки столици. Самиот број на пациенти во постојан пораст ја наметнува потребата од проширување, па така денешниот лик ординацијата го добива во хххх година. Сега ординацијата има четири стоматолошки столици, најсовремен дигитален рентген, апарат за ласерска детекција на кариес, апарат за апликација на озон и друга ултра модерна апаратура.Се применуваат современи тераписки методи со модерна технологија за да се оствари нашата крајна цел - Ваша беспрекорна насмевка.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВОСТИ

cache/resized/32e36b9d3218fc5f38b3e8993169c8cd.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Петок, 16 Февруари 2018
Што е ендодонција? Ендодонција е лекување на забите при што помагаме да ги решите вашите проблеми поврзани со пулпата (нервот) на забот т.е ја отстрануваме болката и го подобруваме вашето орално ...
cache/resized/58072911d89a57a63ba1546626ae0bf6.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Петок, 16 Февруари 2018
Што е пародонтоза? Пародонтозата е една од најчестите болести на денешницата. Тоа е прогресивно пропаѓање на сите структури кои ги држат забите во коската, при што доаѓа до поместување на забите и ...
cache/resized/d6e29c30f7cbb047294d974ff2499fd7.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Вторник, 03 Октомври 2017
Што е пародонтоза? Пародонтозата е една од најчестите болести на денешницата. Тоа е прогресивно пропаѓање на сите структури кои ги држат забите во коската, при што доаѓа до поместување на забите и ...
cache/resized/7f1fabefc0874e86018f846a86ee79f0.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Вторник, 03 Октомври 2017
Што е ендодонција? Ендодонција е лекување на забите при што помагаме да ги решите вашите проблеми поврзани со пулпата (нервот) на забот т.е ја отстрануваме болката и го подобруваме вашето орално ...
cache/resized/8621942e5c1b74d70acbeed54dc35ddc.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Петок, 14 Ноември 2014
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In ...
cache/resized/78a519ceb8166d69809a6f75f99b413f.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Петок, 14 Ноември 2014
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In ...
cache/resized/bcdf06130def5022a5d139fa3d9df800.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Понеделник, 13 Јули 2015
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In ...
cache/resized/65cbc1929968f98a8a36b80b8a117676.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Четврток, 26 Мај 2011
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In ...
cache/resized/e1fea5bb0a788f88b5d7bbb59e099d15.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Четврток, 26 Мај 2011
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In ...
cache/resized/ed5526055dd35ca6373256fc328259fa.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Четврток, 26 Мај 2011
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In ...
cache/resized/a73af95e30c8c33756df1567aac54432.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Четврток, 26 Мај 2011
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In ...
cache/resized/4c58f68d80d48238d88c14a0c185da66.jpg
Dr. Ilija Palaskarov, Четврток, 26 Мај 2011
Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In ...

Најнови твитови

Has no content to show!

Најчести прашања

БЕЛЕЕЊЕ НА ЗАБИ, ЕФЕКТ, ВРЕМЕТРАЕЊЕ, ВОЗРАСНА ГРАНИЦА?
Белеење на забите е популарна процедура за сите оние кои сакаат блескава и бела насмевка. Избелувањето на забите може да се изведе во самата ординација – професионално, и претставува комплетно безболна процедура. Промената на бојата може да биде од еден до три тона, во зависност од основата на самиот пациент.
ЗОШТО ИМАМЕ ОСЕТЛИВОСТ НА ЗАБИТЕ НА ЛАДНО/ТОПЛО?
Причините за преосетливост на забите може да бидат повеќебројни: кариес, абрадиран емајл, повлечена гингива, односно видливост на коренот, стара (пукната) пломба. Коронката на забот – видливиот дел од забот во устата, е покриен со емајл (најцврстата материја во човековото тело). Под него се наоѓа дентин, кој е лесно порозен, помека супстанца, и под него се наоѓа пулпата – нервот на забот.
КАКВО Е ЗРАЧЕЊЕТО ОД Х-ЗРАЦИТЕ ВО СТОМАТОЛОГИЈАТА И КОЛКУ Е БЕЗБЕДНО?
Денес постојат современи и високо софистицирани дентални рентген апарати, со кои е ограничено количеството на радијација т.е. минимално, најмало можно зрачење. Радијацијата од една направена рентген снимка, според научни истражувања, се смета дека е помала од дневната доза радијација од природата, од секојдневното опкружување.
КОЛКУ ЧЕСТО ТРЕБА ДА ПОСЕТУВАМ СТОМАТОЛОГ, ДОКОЛКУ НЕМАМ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ?
Покрај редовната хигиена и никакви тешкотии, препорачливо е два пати годишно посета на стоматолог.
ШТО Е ЕНДОДОНТСКО ЛЕКУВАЊЕ?
Ендодонтско лекување или девитализација на заб се прави тогаш кога мекиот дел на забот т.е пулпата или нервот се воспалени, односно инфицирани, кое може да биде последица на длабок кариес, несоодветна лекарска работа, пукнатина на заб, траума. Лекувањето и третирањето на пулпата се изведува со помош на анестезија (ако е потребно) и е комплетно безболен третман.

ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД

Lorem ipsum dolor sit amet

  Mail is not sent.   Your email has been sent.

Наштите пациенти за нас

Lorem ipsum dolor sit amet

Contact & Support

  • Address : 11-Oktomvri No 26 Gevgelija, MK, Macedonia
  • Email :ilepalas@hotmail.com
  • Phone  :38970600122
  • Phone  :38934218239